• 20000 TALOUTEEN ON ASENNETTU CORROVENTAN KUIVAIN RYÖMINTÄTILAAN

 • Ryömintätilan kuivaus

  Kosteutta ryömintätilassa

  Kosteus- ja vesivahingot ovat yksi talonomistajien yleisimmistä ongelmista. Kosteus on itsessään vaaratonta, mutta kosteus yhdessä ryömintätilassa olevan orgaanisen aineksen kanssa aiheuttaa usein ongelmia homevaurioina, sienikasvuna ja hajuina. Tämä voi puolestaan aiheuttaa allergiaa ja astmaoireita lapsilla.
  Ryömintätilat ovat ylituuletettuja, sisäilmatuuletettuja tai ulkoilmatuuletettuja. Jälkimmäinen ryömintätilatyyppi ts. ulkoilmatuuletettu on usein äärimmäisen herkkä kosteudelle.

 • Näin ryömintätilaan syntyy kosteutta

  Ryömintätilan kosteuskuormituksen nousu ryömintätilassa niin korkeaksi, että se aiheuttaa ongelmia, voi johtua yhdestä tai useasta syystä:
  • A: Kun lämmin sisäilma virtaa kylmään ryömintätilaan venttiilien tai rakojen kautta, se jäähtyy ja ilmankosteus nousee. Äärimmäisissä tapauksissa kosteus tiivistyy vesipisaroiksi alapohjaan.
  • B: Kosteutta haihtuu lisää ryömintätilan maanpinnasta.
  • C: Ympäristöstä virtaa lisää kosteutta perusmuurin ja perustusten rakojen läpi.
  • D: Vesi tunkeutuu perusmuurin läpi ympäröivästä maaperästä.

 • Miten ongelma ratkaistaan kuivauksella?

  • Johda pois syöksytorvista virtaava vesi perustusten vierestä.
  • Peitä ryömintätilan maanpinta muovikalvolla kosteuden haihtumisen estämiseksi.
  • Sulje ja tiivistä kaikki ryömintätilan venttiilit ja halkeamat, jotta ulkoilma ei virtaa ryömintätilaan.
  • Asenna pysyvä ryömintätilan kuivain, joka pitää ryömintätilan kosteuden matalana, jotta homeen, sienien tai vastaavien kasvu estetään.

 • Adsorptiokuivain on oikea tekniikka ryömintätilan kuivaukseen

  Ryömintätilan lämpötila vuoden aikana vaihtelee 4-15 °C välillä ja suhteellisen kosteuden tulee olla 65-70 %. Käyrästä nähdään kuivaimet, jotka toimivat parhaiten eri ilmastoissa. Koska ryömintätilan ilmasto on punaisella alueella kaikkina vuodenaikoina, adsorptiokuivain on ylivertainen tekniikka ryömintätilan kuivaukseen. Kondenssikuivain on ylivertainen tekniikka korkeissa lämpötiloissa, mutta se toimii huonosti tai ei lainkaan ryömintätilan ilmastossa.

  Katso adsorptiokuivaimemme ryömintätiloihin>>

 • Corroventan ratkaisu:

  Adsorptiokuivain CTR 300TT2 ja HomeVision®-ohjausjärjestelmä

  CTR 300TT2-adsortiokuivain on kuulunut valikoimaamme jo 15 vuoden ajan ja se on yksi uskollisista työjuhdistamme. Se on suunniteltu erityisesti ryömintätiloihin, joissa vaaditaan energiatehokkuutta, toimintavarmuutta ja pitkää käyttöikää. Se poistaa tehokkaasti kosteutta, hajuja ja radonkaasuja.

  HomeVision®-ohjausjärjestelmää käytetään ryömintätilan hallittuun kuivaukseen. Ryömintätilakuivainta ohjataan, säädetään ja valvotaan hygrostaattiosalla, joka on kytketty kuivaimeen ja asuintiloihin asennettuun langattomaan ohjauspaneeliin.

 • Kuivausprosessi

  Kun lämmin ulkoilma virtaa talon alla olevaan ryömintätilaan (D), se jäähtyy viileässä ympäristössä, jolloin suhteellinen kosteus kasvaa ja siten myös homehtumis- ja hajuriski. Homehtuminen voidaan estää kuivaamalla ilma niin, että suhteellinen kosteus pysyy alle 60-65 %:ssa.
  Kuivain (A) imee ryömintätilan ilmaa. Kuiva ilma (B) jaetaan niin, että ryömintätila pysyy kuivana. Samalla kun kuivain kuivaa ilmaa, se poistaa kaiken kosteuden (C) ryömintätilasta ympäristöön. Kuivain on suunniteltu niin, että se ei pelkästään kuivaa ilmaa, vaan ryömintätilasta (C) poistuvaa ilmamäärää ja kosteutta voidaan vaihdella (ilman, että se vaikuttaa kuivaimen kuivaustehoon tai käyttökustannuksiin). Näin ryömintätilan (D) alipainetta voidaan ohjata niin, että mahdolliset hajut (E) imetään hitaasti ryömintätilaan ja kuivaimen kautta ulkoilmaan.

KAIKKI RATKAISUMME RYÖMINTÄTILAN KUIVAUKSEEN