KUIVAA TEHOKKAAMMIN MUOVITTAMALLA

 • Muovittamalla kostuneet rakenteet esim. lattioita tai seiniä kuivattaessa nopeutat kuivumista ja hyödynnät paremmin kuivaimen kapasiteetin. Tällä tavoin voit kuivata suuremmat vahingot nopeammin pienemmällä kuivainmäärällä.

  Kuivaa tehokkaammin muovittamalla

  Rajallisen alueen kuivausta voidaan nopeuttaa muovittamalla. Kuivain puhaltaa kuivaa ilmaa muovin alle ja luo kostuneen alueen ympärille keskittyneen erittäin kuivan ilmatyynyn. Tämän nopeuttaa kosteuden siirtymistä märästä materiaalista kuivaan ilmaan ja vahinko kuivuu nopeammin. Mitä kuivempaa ilma vahingoittuneen materiaalin ympärillä, sitä nopeammin kosteus siirtyy. Kun muovitus tehdään huolella, suurikin alue voidaan kuivata yhdellä tai kahdella kuivaimella. Vaihtoehtoisesti kuivainta voidaan käyttää tehokkaammin kuivaamalla seinä kerrosrakenteena, jossa kuivain puhaltaa osan kuivasta ilmasta muovikalvon alle ja osan turbiiniin, joka puhaltaa ilman eristeeseen.

  Lyhennä kuivausaikaa lämmöllä

  Kuivausaikaa voidaan lyhentää lämmittämällä kuivaukseen käytettävä ilma. Mitä lämpimämpää kuivattava materiaali on, sitä tehokkaampi ja nopeampi kuivausprosessi, koska märän materiaalin höyrynpaine kasvaa. 10 °C lämpötilan nosto voi tietyissä tapauksissa puolittaa kuivausajan*. Muovituksen ja lämmön yhdistelmä on erittäin tehokas tapa kuivata hitaasti kuivuvia materiaaleja, kuten esim. betonia.

  *Koska kuivumisnopeus on suoraan verrannollinen höyrynpaine-eroon, kuivuminen on teoriassa kaksi kertaa nopeampaa kun lämpötila on 30 °C/20 % RH verrattuna lämpötilaan 20 °C/20 % RH.