PALKISTOJEN JA SEINIEN ERISTEIDEN KUIVAUS

 • Matalapainepuhaltimen ja kuivaimen yhdistelmä on yksi tehokkaimmista tavoista kuivata palkistojen ja kerrosrakenteiden eristeet. Yhdistelmän avulla rakenteiden läpi voidaan puhaltaa suuria määriä kuivaa ilmaa ja se sopii siksi erinomaisesti palkistojen, seinien, lattioiden ja muiden onteloiden kuivaukseen.

  Kuva: Kuivain ja matalapainepuhallin kuivaavat lattiarakenteen.

  Yksinkertainen ja tehokas tekniikka kerrosrakenteiden kuivaukseen

  Lattia- ja seinäeristeiden kuivaukseen käytettävä tekniikka on yksinkertainen: märän rakenteen läpi pyritään siirtämään mahdollisimman suuri määrä kuivaa ilmaa. Kuiva ilma johdetaan rakenteeseen suoraan kuivaimesta. Suurempaa ilmavirtausta haluttaessa voidaan käyttää matalapainepuhallinta HP2000XT. Puhallin puhaltaa huoneilmaa ja kuivaimesta tulevaa kuivaa ilmaa rakenteisiin. Tavoitteena on saada kuiva ilma leviämään rakenteisiin ja siksi ilma tulisi puhaltaa rakenteisiin mahdollisimman monesta pisteestä, jotta kuiva ilma voi kuivata koko rakenteen. Ilmavirtausten ohjaamiseksi rakenteisiin on ehkä porattava ilmanpoistoreikiä.

  Lyhennä kuivausaikaa lämmöllä

  Kuivausaikaa voidaan lyhentää lämmittämällä kuivaukseen käytettävä ilma. Mitä lämpimämpää kuivattava materiaali on, sitä tehokkaampi ja nopeampi kuivausprosessi, koska märän materiaalin höyrynpaine kasvaa. 10 °C lämpötilan nosto voi tietyissä tapauksissa puolittaa kuivausajan*

  *Koska kuivumisnopeus on suoraan verrannollinen höyrynpaine-eroon, kuivuminen on teoriassa kaksi kertaa nopeampaa kun lämpötila on 30 °C/20 % RH verrattuna lämpötilaan 20 °C/20 % RH.

  Huomioitavaa kuivauksen yhteydessä

  Vapaa vesi pitää aina imeä kerrosrakenteista ennen kuivauksen aloittamista, lue lisää kohdasta imukuivaus. On tärkeää muistaa, että kuiva ja lämmin ilma vaikuttaa kaikkeen puumateriaalin kuivattavassa huoneessa. Siksi kaikki vaurioituvat kalusteet tulee joko poistaa tai muovittaa huolella. Rajaa kuivattava alue muovittamalla ympäröivien materiaalien suojaamiseksi. Käytä mieluusti kosteusmittaria kosteuden tarkkailuun kuivausprosessin aikana.

PALKISTOJEN KUIVAUKSEEN SOPIVAT TUOTTEET