RAKENNUSKUIVAUS JA PÄIVYSTYSVAHINKOJEN KUIVAUS

  • Rakennuskuivaus ja kosteuden valvonta rakentamisen aikana

    Uudisrakentamisen tai saneerauksen aikana on tärkeää kuivata ja valvoa rakenteiden kosteutta. Rakennusmateriaalit sisältävät suuria määriä kosteutta. Osa kosteudesta on materiaalista valmistuksesta lähtien. Osa sitoutuu siihen työmaavarastoinnin aikana. Vastavalettu betonilaatta, jolla on pitkä kuivumisaika ja joka on usein alttiina lumelle ja sateelle yhdistettynä kosteaan puurunkoon tarkoittaa, että rakennuksesta pitää poistaa suuri määrä rakennuskosteutta. On erittäin tärkeää mitata puun ja betonin kosteuspitoisuus ja kuivata ne tarvittaessa ennen rakentamisen jatkamista. Sillä kosteussulkujen ja muiden päällysteiden asentaminen sulkee kosteuden rakenteisiin, mistä voi olla seurauksena homevahinkoja ja lahovaurioita rakennuksen valmistuttua.

Paljon kosteusvahinkoja uudisrakennuksissa

Ruotsissa tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että suurin osa rakennusvirheistä johtuu kosteusvahingoista, joiden syynä on puutteellinen kuivaus rakennusvaiheen aikana. Oikealla asiantuntemuksella ja oikeilla rutiineilla kuivauksesta tulee yksinkertainen ja luonnollinen osa rakentamisprosessia, joka varmistaa nopean rakennustahdin laadun kärsimättä. Kysy meiltä neuvoa, autamme sinua löytämään oikean koneen ja teoriatiedot tarpeitasi varten.

Pienempien vesivahinkojen kuivaus tai kuivaus suurkatastrofin jäljiltä

Riippumatta siitä, onko kyseessä pieni vesivuoto tai suuri tulvavahinko, yhteinen tärkeä nimittäjä on aika. Mitä nopeammin kuivaus aloitetaan, sitä paremmat mahdollisuudet rajoittaa vahinkojen laajuus ja lyhentää kuivumisaikaa. Käynnistämällä kuivaus nopeasti ja tehokkaasti voidaan säästää suuria summia.

Kuivaus tulipalon jälkeen

Tulipalon yhteydessä on erittäin tärkeää, että kuivaus aloitetaan välittömästi. Syövyttävät savukerrostumat yhdessä sammutustyöstä johtuvan korkean kosteuspitoisuuden kanssa ovat erittäin huono yhdistelmä kaikenlaisille metalleille ja elektroniikalle. Näissä tapauksissa ilman suhteellinen kosteus pitää saada laskemaan mahdollisimman nopeasti. Tämä edellyttää suuria kuivailmamääriä ja suurta ilmanvaihtoa kuivattavissa tiloissa. Jos on olemassa koneiden tai muiden arkojen laitteiden vahingoittumisvaara, voidaan käyttää muovitusta suhteellisen kosteuden laskemiseen.

Rakennusten ja vesivahinkojen kuivaukseen suunnitellut koneet

Corroventan tuotevalikoimaan sisältyy mm. CTR 1000LKV -adsorptiokuivain ilmajäähdytteisellä lauhduttimella. Se on ihanteellinen päivystysvahinkojen ja rakennusten kuivaukseen, koska sen voi käynnistää ilman kummempaa asennusta. Se poistaa kosteuden tehokkaasti myös alhaisissa lämpötiloissa. Lisäksi se lämmittää ilmaa 3 kW teholla ja sopii siksi erinomaisesti lämmittämättömien tilojen kuivaukseen. Koneessa on pumppu, joka poistaa kondenssiveden automaattisesti.
Suurissa ja kosteissa kohteissa on usein tehokkaampaa käyttää yhtä suurta kuivainta kuin useita pieniä. Corroventan A50TD2 ja CTR 10 000 ovat suuria kuivaimia, jotka soveltuvat erinomaisesti suurten uudisrakennusten ja suurten vesivahinkojen kuivaukseen.

RAKENNUSKUIVAUKSEEN SOPIVAT TUOTTEET