• Suljettu imu- ja puhallusturbiinikuivaus

  Imu- ja puhallusturbiinikuivauksen yhdistelmä

  Suljettu imu-puhallusturbiinikuivaus on tehokas kuivausmenetelmä, jossa rakenteen epäpuhtauksien leviämisriski asuinympäristöön on minimoitu. Menetelmä yhdistää kaksi erilaista kuivausmenetelmää: puhallusturbiinikuivauksen, jossa käytetään adsorptiokuivainta ja turbiinia, ja imuturbiinikuivauksen, jossa käytetään turbiinia ja tarvittaessa vedenerotinta.

   

  Poistamalla märän ilman ulos sekä puhallusturbiiniin yhdistetystä adsorptiokuivaimesta että imuturbiinista, saat erittäin nopean ja hiljaisen järjestelmän. Tämä yhdistelmä poistaa kosteuden sekä rakenteista että huoneilmasta nopeasti ja tehokkaasti sen sijaan, että työntäisi kosteuden takaisin huoneilmaan, josta se olisi poistettava toisella ilmankuivaajalla. Erillisen puhallusturbiinin rakenteeseen työntämän adsorptiokuivatun lämpimän ja kuivan ilman ansiosta suljettu kuivaus vähentää kuivumisaikaa merkittävästi pelkkään imukuivaukseen verrattuna. Jokainen m3 rakenteisiin puhallettua lämmintä ja kuivaa ilmaa auttaa kuljettamaan kosteutta rakenteista. Näin puhallusturbiinipuolelta tuleva lämmin ja kuiva ilma lisää merkittävästi kuivumisnopeutta.

  Suljetussa turbiinikuivauksessa on tärkeää, että kuivattavaan rakenteeseen menevä ja poistuva ilma on tasapainotettu oikein.Huoneilman saastumisriskin rajoittamiseksi rakenteesta imettävän ilmavirran tulisi aina olla suurempi kuin rakenteeseen puhallettu ilmavirta muodostaen rakenteeseen kevyen alipaineen. Corroventan älykäs ES-sarja on erittäin tehokas ja turvallinen tapa varmistaa tämä.  ES-turbiinien avulla voit helposti ylläpitää oikean tasapainon käyttämällä turbiinien Suhdetila-toimintoa, ja tarvittaessa alipaineen muodostuminen rakenteeseen voidaan varmistaa mittauksin.

   

  SUHDETILA

  Suhdetila-toiminnon käytön suuri etu on se, että ES-turbiinit pystyvät säätämään ilmavirtaa automaattisesti tarvittaessa, ja siksi niiden ilmavirtaussuhde on hallittu koko kuivausprosessin ajan Toinen suuri etu ES-sarjassa on se, että voit käyttää ”Painekuivaustilaa” adsorptiokuivaimessa, joka toimittaa turbiinille kuivaa ilmaa. ”Painekuivaustila” varmistaa, että turbiinille toimitetaan optimaalinen kuiva ilmavirta, mikä vähentää kuivumisaikaa ja energiankulutusta.

   

  MITEN VALMISTELET SULJETUN IMU-PUHALLUS-TURBIINIKUIVAUKSEN

  Eristetilalliseen lattiarakenteeseen voi jäädä valtavia määriä vettä vesivahingon jälkeen.  Siksi kuivausmenetelmästä riippumatta on suositeltavaa käyttää alusta lähtien vedenerotinta yhdessä alipaineen synnyttävän turbiinin kanssa. Tällä eliminoidaan riski, että vettä imeytyy suoraan turbiiniin ja vahingoittaa sitä, samoin kuin riski, että turbiini luo ylipaineen ja työntää vettä kauemmaksi alkuperäisistä vaurioista.

  Ennen suljettua imu-puhallusturbiinikuivausta vahinkoalue on aina kartoitettava ja rajattava. Varmista, että kastunut rakenne mahdollistaa ilmavirran puhallus- ja imupuolen välillä. Reikien sijainnin on mahdollistettava ilmavirtaus vahingoittuneen rakenteen läpi. Lattian eristetilaan voi jäädä valtavia määriä vettä vesivahingon jälkeen. Veden määrästä ja rakenteesta riippuen on joskus suositeltavaa aloittaa imukuivausjaksolla. Tällä eliminoidaan riski, että turbiini luo ylipaineen suljetussa imu-puhallus-menetelmässä ja työntää vettä kauemmaksi alkuperäisistä vaurioista.

  Huomaa, että pienissä, suljetuissa tiloissa, joissa on huono ilmanvaihto, laitteiden lämmön aiheuttama kohonnut huonelämpötila voi vaikuttaa joihinkin materiaaleihin, kuten puuhun. Kuivattaessa pienempiä suljettuja tiloja on huolehdittava asianmukaisesta ilmanvaihdosta, jotta lämpötilat eivät nouse liikaa, koska se voi hidastaa kuivumisprosessia tai vahingoittaa materiaaleja.

   

  SULJETUN IMU-PUHALLUSMENETELMÄN KÄYTÖN EDUT

  Imu-puhallus-menetelmällä lämmin ja kuiva ilma suljetaan eristetilaan, josta se ei pääse huoneeseen.  Siksi huoneilmastoon ei vaikuteta samalla tavalla kuin muita kuivausmenetelmiä käytettäessä. Lämmin ja kuiva ilma ohjataan aina kastuneisiin rakenteisiin ja kuivaus suoritetaan erittäin energiatehokkaalla tavalla.

  Se tuo vielä kaksi lisäetua. Ensinnäkin kuivaus on melkein riippumaton huoneilmaston muutoksista (esim. ikkunat ja ovet jne.). Toiseksi koko huonetta ei tarvitse kuivata, vaan ainoastaan rakennuksen eristekerros, eli huonetilan kriittisiin materiaaleihin ei vaikuteta samalla tavalla. Siksi suljettu turbiinikuivausmenetelmä on paljon nopeampi ja tehokkaampi, kuten myös turvallisempi. Usein se myös antaa kiinteistön omistajalle mahdollisuuden käyttää tilaa koko kuivausprosessin ajan.

   

  TARVITTAVAT TUOTTEET

  • 1 adsorptiokuivain, esim. A4 ES.
  • 2 turbiinia, esim. T4 ES.
  • 1 vedenerotin (suositus).
  • 2 letkujärjestelmää C25. Huom! Oikean ilmavirran saavuttamiseksi voidaan tarvita enemmän C25-järjestelmiä.
  • Letkut: Ø50 mm turbiiniin ja Ø75 mm märkäilmaletku ilmankuivaimeen.

   

  LISÄTUOTTEET PROSESSIN OPTIMOIMISEKSI JA ASUMISHÄIRIÖN MINIMOIMISEKSI:

   

   

  Corroventa Avfuktnings styrsystem Supervision - för fjärrstyrning och bevakning av torkprocesser
  SuperVision®-ohjausjärjestelmä

   

  Joustava äänenvaimennin

   

TÄYDENTÄVÄT TUOTTEET