CORROVENTAN HISTORIA

Corroventa perustettiin vuonna 1985.

Corroventan perusti tekniikan tohtori Knut Claesson. Hänen palava kiinnostuksensa kuivaustekniikkaa kohtaan ja kykynsä hyödyntää sitä uusien tuotteiden ja tekniikoiden kehittämiseen loi pohjan yrityksen liiketoiminnan kehitykselle.
Ensimmäinen esitelty tuote sai loistavan vastaanoton markkinoilla, sillä se oli yksinkertainen, erittäin helppokäyttöinen ja se perustui ainutlaatuiseen patentoituun kuivausprosessiin, joka lyhensi oleellisesti vesivahinkojen kuivausaikaa. Knut Claesson solmi aikaisessa vaiheessa läheiset suhteet eri puolilla Eurooppaa toimiviin asiakkaisiin, jotka osallistuvat aktiivisesti Corroventan tuotteiden kehitykseen.

Volati-konserni

Volati-konserni on omistanut Corroventan vuodesta 2007 lähtien. Volati on sijoitusyhtiö, joka ostaa pieniä ja keskisuuria teollisuusyrityksiä ja kehittää niitä aktiivisella omistuksella. Volati on erikoistunut auttamaan yrittäjiä, perustajia ja omistajia sukupolvenvaihdoksissa. Se on maanläheinen yritys, joka ottaa aktiivisen omistajavastuun tytäryhtiöistään. Volati ostaa yrityksiä kehittääkseen niitä – ei myyntiä varten.

Volatilogga 10cm

Corroventan 30-vuotisen historian virstanpylväät

2015

Vietimme 30-vuotisjuhlia ja esittelimme SuperVisionin®, joka aloittaa uuden aikakauden kuivauksen alalla. SuperVision mahdollistaa kuivausprosessin etäohjauksen ja -valvonnan tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla ja se on mullistava innovaatio.

2014

Esittelimme ES-tuoteperheen, joka koostuu uuden sukupolven energiapiheistä, älykkäistä ja tehokkaista kuivaimista.

2013

Corroventa aloittaa omien kondenssikuivainten tuotannon.

2011

Esittelimme VentoVindTM, Corroventan järjestelmän ullakon tarveohjattuun ilmanvaihtoon.

 

 

2007

Corroventa myydään Volatille. Volati on sijoitusyhtiö, joka ostaa pieniä ja keskisuuria teollisuusyrityksiä ja kehittää niitä aktiivisella omistuksella.

2003

Corroventa aloittaa radonimurien myynnin.

2000

CTR 300XT esitellään Sen kapasiteetti on sama kuin vuonna 1988 esitellyn CTR200:n, mutta se on huomattavasti pienempi ja painaa vain 16 kg.

1999

Corroventa esittelee ensimmäisenä ryömintätilakuivaimen.

1996

Corroventa esittelee ensimmäisenä yhdistelmäkoneen.

1988

Corroventa esittelee CTR 200:n, ensimmäisen kannettavan ja helppokäyttöisen kuivaimen. Se painaa 22 kg ja sen kuivausteho on 22 l/vrk.

1985

Tekniikan tohtori  Knut Claesson perustaa Corroventan